Wat doet een airco

  • verkoelt in de zomer

  • verwarmd in de winter

  • ventileren de lucht

  • ontvochtigen

  • zuivert lucht, zoals stof rook en geuren.

De voordelen van een airco

Een prettiger binnenklimaat

Mensen voelen zich het beste met een vochtigheidsgraad tussen 40 en 60%. Een airco houd deze op pijl. nederland word warmer en hier door kiezen steeds meer mensen en bedrijven voor een airco

Verhoogde productiviteit

Het is bewezen dat mensen minder goed fungeren als ze in een te warme ruimte werken.   

Bedrijven investeren vaak in een gezond en koel binnenklimaat, dit verhoogt concentratie en productiviteit.

Geen schadelijke stoffen en bacteriën 

Gedurende de dag raakt de lucht in uw huis vervuild. Een airco vervangt vieze lucht. Dit kan helpen tegen het krijgen van hoofdpijn en andere gezondheidsklachten. 

Geen vochtige lucht

Een airco kan een ruimte ontvlochten. het gevoel van klamme warmte zal snel verdwijnen. vooral is slaapkamers tijdens warme nachten is dit ideaal. 

welke soorten airco's heb je

Al onze airco's moeten worden opgehangen door een gecertificeerd STEK monteur, omdat deze koudemiddelen bevatten. 

split unit airco

Een split-unit airco bestaat uit twee delen: een binnen deel en een buitenunit. Het binnen deel is dat deel welke de koele lucht de ruimte inblaast en de buitenunit herkent u vaak door de ventilator in een compacte vierkante of rechthoekige kast. Een split-unit airco installeert u dus op een vaste plek in een vaste ruimte. Voordeel is dat u de ruimte volledig kunt afsluiten, waardoor er dus geen warmte van buitenaf binnenkomt.

multi split unit airco

Een airco met multi split systeem bestaat uit meerdere binnenunits, die gekoppeld zijn aan één buitenunit. Niet alleen koelt en verwarmt u op deze manier heel makkelijk verschillende ruimtes in hetzelfde huis of kantoor, waardoor bijvoorbeeld naast de woonkamer, ook in de slaapkamers een fijn en evenwichtig klimaat gehandhaafd wordt, ook is het systeem door de enkele buitenunit zeer economisch.

cassette unit airco

Een cassette airco is uitermate geschikt voor grote ruimtes die snel op de juiste temperatuur moeten komen. De krachtige airconditioning zorgt voor een ideaal binnenklimaat, of het nou een kantoor, winkel, restaurant of kapperszaal betreft. Een bijkomend voordeel is dat de airco in cassette modellen van Aircoshop helemaal in systeemplafonds geïntegreerd kunnen worden. Zo blijft de airconditioning onzichtbaar voor klanten en gasten, terwijl zij toch genieten van een perfecte temperatuur. Én de perfecte luchtvochtigheid: deze is met een aparte luchtvochtigheidsfunctie ook te beheersen.

want unit

Airco die hoog tegen de muur opgehangen wordt, noemt men wandairco.  Het is een zeer populaire soort airconditioning dankzij de eenvoudige plaatsing en de goede luchtverspreiding doordat de binnenunit omhoog wordt gehangen. De airco staat niet in de weg en je hebt geen gedoe met de luchtafvoer. Wandairco wordt meestal geplaatst in huis, in kleine tot middelgrote ruimtes zoals in slaapkamer of zolderruimte. 

vloer unit

Je kan vloerairconditioning vergelijken met een klassieke verwarmingsradiator. Bij een vloermodel wordt een aircotoestel of vloerconsole zo dicht mogelijk bij de grond geplaatst. Onderaan het vloermodel wordt de warme lucht opgenomen om bovenaan het model koele lucht af te geven. Door hun lage plaatsing krijg je een aangename luchtstroom in de ruimte zonder dat deze luchtstroom hinder veroorzaakt. Deze soort airco heeft geen buitenunit maar wel een luchtafvoer naar buiten toe.

plavon unit

een plavon unit is vergelijkbaar met wandunit waar je de binnenunit aan de muur bevestigd. Alleen is het hier tegen het plafond. Daarom dat sommigen ook wel eens plafond onderbouw unit genoemd. Meestal wordt deze oplossing geboden voor ruimtes waar geen verlaagd plafond aanwezig is. De installatie en plaatsing mag perfect op een vals plafond gebeuren als het plafond de totale constructie kan dragen. 

Iets minder opvallend is kanaalairco. Er wordt een luchtkanaal met roosters gemonteerd achter een vals plafond of valse wand. Meestal wordt deze oplossing aangeboden bij grote airco-installaties met meerdere ruimtes die gekoeld dienen te worden

welke soort airco u nodig heeft hang af van de ruimt en uw wensen. dit kan bij iedereen weer andes zijn, daarom komen wij altijd langs om uw een type arcai aan te bevelen en een gepast offerte te geven.

werlke merken verkopen wij

wij leveren alleen aircos van goede kwaliteit.