top of page

WELKE SOORTEN AIRCO'S ZIJN ER?

De split unit airconditioning. 

Een split-unit airconditioning bestaat uit twee delen. een binnen deel en een buitenunit. Het binnen deel is het deel dat koele lucht de ruimte inblaast en de buitenunit is herkenbaar door de ventilator in vierkante of rechthoekige kast. Een split-unit airconditioning installeren wij op een vaste plek in een ruimte, met het voordeel is dat u de ruimte volledig kunt afsluiten, waardoor er geen warmte van buitenaf binnenkomt.

De multi split unit airconditioning.

Een airconditioning met multi split systeem bestaat uit meerdere binnenunits, die gekoppeld zijn aan één buitenunit. Dit systeem is bedoel om verschillende ruimtes te kunnen koelen met maar één buitenunit. Als u meerdere ruimtes wilt koelen is dit systeem een mooie en zeer economisch keuze.

Cassette unit airconditioning. 

Een cassette airco is uitermate geschikt voor grote ruimtes die snel op de juiste temperatuur moeten komen. Het voordeel is dat de airco in cassette modellen helemaal in systeemplafonds geïntegreerd kunnen worden. Zo blijft de airconditioning onzichtbaar, terwijl je toch kunt genieten van een perfecte temperatuur. Dit systeem voor vaak gebruikt en winkelpanden en kantoren.

Vloer unit.

Bij een vloer unit wordt een aircotoestel of vloerconsole zo dicht mogelijk bij de grond geplaatst. Onderaan de vloer unit wordt de warme lucht opgenomen om bovenaan de unit word koele lucht af te geven. Door hun lage plaatsing krijg je een aangename luchtstroom in de ruimte. 

Kanaalairconditioning.

Een kanaalairconditioning is minder opvallend. Er wordt een luchtkanaal met roosters gemonteerd achter een plafond of wand. Meestal wordt deze manier gebruikt bij grote airco installaties met meerdere ruimtes die gekoeld moeten worden.

Welk soort heeft u nodig? 

Welk soort airco u nodig heeft hang af van veel aspecten. Bijvoorbeeld: de grote van de ruimte, de hoeveelheid airco's die geplaatst moeten worden en uw persoonlijke wensen natuurlijk, daarom komen wij langs om met  u situatie te bekijken. op basis hiervan kunnen wij de juiste airco installatie aanbevelen en een offerte op maat aan bieden.

 

Ons advies is geheel vrijblijvend!

bottom of page