top of page
airco domein_edited.jpg

Airco reparatie

Airco reparatie door Airco Domein

Bij Airco Domein begrijpen we hoe enorm vervelend een kapotte of slecht werkende airco is. We vertellen u graag over de mogelijke oorzaken van een kapotte of slecht functionerende airco en hoe u dit in veel gevallen zelf gemakkelijk oplost. Heeft u het probleem hierna nog niet gevonden of is het u niet gelukt om het zelf te verhelpen? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak voor een reparatie van uw airco. We komen zo snel mogelijk bij u langs en vinden met onze kennis een passende oplossing, zodat u weer geniet van een aangenaam binnenklimaat.

Mogelijke oorzaken van een slechtwerkende of defecte airco

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een airco het slecht of zelfs helemaal niet doet. Echter hoeft de airco niet altijd kapot te zijn. Soms is het probleem gemakkelijk te verhelpen. Hier volgen de 6 meest voorkomende oorzaken van een slecht functionerende of defecte airco:

Vuil in de aircofilters

Vuil in de filters van uw airco verslechtert de circulatie van koele/verwarmde lucht. Dit voorkomt u gemakkelijk door elke 4 maanden de aircofilters schoon te maken volgens de instructies die u in de gebruikshandleiding vindt. Tijdens de onderhoudsbeurt van uw airco voeren onze monteurs ook nog een reiniging aan de filters uit.

Temperatuurinstelling verkeerd

Als uw airco is ingeschakeld, is het belangrijk dat u af en toe de ingestelde temperatuur controleert. Om een ruimte te koelen, moet u de temperatuur lager instellen dan de huidige temperatuur in de ruimte. Om een ruimte te verwarmen, dient u de temperatuur van de airco vanzelfsprekend hoger te zetten dan de huidige temperatuur in de ruimte.

Storing in het aircosysteem

Het kan ook gebeuren dat uw airco last heeft van een storing. In het geval van een storing verschijnt er een storingscode op de afstandsbediening of het paneel van de airco. Op internet vindt u een overzicht met de storingscodes van een aircosysteem en hoe u ze verhelpt. Is het u niet gelukt om de storing op te lossen? Neem dan contact met ons op!

Verstopte waterafvoer

Een split-systeem airco voert het condenswater af via een afvoerslang. Deze slang kan verstopt raken, met als gevolg een minder goed werkend aircosysteem. Kijk in de handleiding waar deze slang zich bevindt en check regelmatig of er geen verstoppingen zijn.

 

Mobiele aircosystemen hebben een bak waar het condenswater in terecht komt. Zorg dat u deze leegt, zodra het lampje op de airco dit aangeeft.

Luchtstroom in de ruimte te hoog

Het is belangrijk dat alle ramen en deuren dicht zijn als het aircosysteem aan staat. Zo voorkomt u een te hoge luchtstroom die de verkoelde of verwarmde lucht tenietdoet.

Koudemiddel moet bijgevuld worden

Uw aircosysteem maakt gebruik van koudemiddel om koele of verwarmde lucht te creëren. Als dit middel op is, functioneert de airco minder goed of zelfs helemaal niet. Laat het bijvullen van het koudemiddel aan onze specialisten over, dit mag u zelf niet doen.

Is het u niet gelukt om het probleem van uw airco te verhelpen of wilt u het koudemiddel van uw airco bij laten vullen? Neem dan contact met ons op via de button of vul ons contactformulier in. Onze aircospecialisten helpen u graag verder.

Technische oorzaken

Een technisch probleem kan ook ten grondslag liggen aan een slechtwerkende of defecte airco. Technische problemen zijn voor u lastig om zelf te verhelpen, omdat ze vaak een stuk gecompliceerder zijn dan de bovengenoemde oorzaken. Schakel daarom altijd onze airco experts in. Ze komen bij u thuis langs en zorgen dat u zo snel mogelijk weer over een goedwerkende airco beschikt. We vertellen u graag meer over de 3 meest voorkomende technische problemen:

Uw aircosysteem lekt

Heeft u last van een lekkende airco? Dan is het belangrijk dat u achterhaalt wat er precies lekt. Neem direct contact met ons op als uw airco koudemiddel lekt, zodat onze specialisten het lek zo snel mogelijk kunnen repareren. Als uw airco normaal water lekt, is er geen sprake van een groot probleem. Dit duidt vaak op een vervuilde afvoer, wat eenvoudig op te lossen is.

Aircoventilator defect

Als de ventilator defect is, wordt de warme lucht uit de ruimte niet overgedragen aan de warmtewisselaar, waardoor uw airco niet meer koelt. Een kapotte ventilator kan herkenbaar zijn aan afwijkend of geen geluid.

Compressor van airco is defect

De compressor pompt het koudemiddel rond tussen de warmtewisselaars. Dit maakt het een essentieel compartiment van uw aircosysteem. Een defecte aircocompressor is vaak herkenbaar aan het feit dat uw airco niks meer doet. De oorzaak zit vaak in overmatige slijtage of te weinig koudemiddel.

Heeft uw airco een technisch probleem? Neem dan via de onderstaande buttons contact met ons op en maak gemakkelijk een afspraak voor de reparatie van uw airco door een ervaren monteur.

Voorkom een slechtwerkende of kapotte airco

Problemen aan uw aircosysteem, zoals een kapotte compressor, vuil in de filters of een defecte ventilator zijn in veel gevallen makkelijk te voorkomen. Door elke 2 á 3 jaar onderhoud te laten plegen door een van onze vakkundige aircospecialisten, voorkomt u kapotte of slecht werkende onderdelen. Wilt u een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt aan uw aircosysteem? Neem dan contact met ons op via de onderstaande buttons.

​Kosten van een reparatie

Heeft uw airco een technisch probleem of een ander defect, waardoor hij het slecht of zelfs helemaal niet doet? Dan komen onze vakkundige aircospecialisten op afspraak bij u thuis langs om het aircosysteem te repareren. Onze monteurs voeren reparaties uit aan airco’s van Mitsubishi Heavy Industries, Daikin en Panasonic. De kosten zijn erg verschillend, omdat iedere reparatie anders is. Hier is vooraf dus geen duidelijke prijsopgave voor te geven.

​Ons werkgebied

We zijn met ons team van  monteurs werkzaam in de steden en dorpen van de provincie Flevoland. We installeren, onderhouden en repareren aircosystemen in Almere, Biddinghuizen, Dronten, Harderwijk, Lelystad, Swifterbant en Zeewolde. Woont u in een andere regio? Dan zijn onze diensten enkel op aanvraag beschikbaar.

Contact opnemen

Heeft u een vraag over het laten repareren van uw airco of wilt u een afspraak inplannen voor een reparatie? Neem dan contact met ons op via 0321-383060 of een stuur een mail naar airco@aircodomein.nl. We helpen u graag verder!

bottom of page