top of page
airco domein_edited.jpg

Airco onderhoud

Airco onderhoudsbeurt door Airco Domein

Tijdig onderhoud aan uw airco is om verschillende redenen van essentieel belang. Ten eerste is onderhoud nodig om een optimale en duurzame werking van uw aircosysteem te behouden. Een goed onderhouden airco heeft namelijk een hoge koel- en verwarmingscapaciteit tegen een laag energieverbruik, waardoor u het hele jaar door geniet van een prettig binnenklimaat tegen lage kosten. Daarnaast is de reiniging van uw airco onderdeel van een onderhoudsbeurt. Hiermee voorkomen we de vorming van schimmels en bacteriën in uw aircosysteem.

Wanneer moet mijn airco onderhoud krijgen?

Uw airco dient twee jaar na aanschaf zijn eerste onderhoudsbeurt te krijgen; daarna raden we aan ieder jaar onderhoud te laten plegen om uw airco in optimale staat te behouden. Merkt u één van de onderstaande tekenen op? Dan is het belangrijk dat u direct contact met ons opneemt. Onze aircospecialisten komen dan zo snel mogelijk bij u thuis langs om uw airconditioner te onderzoeken en onderhouden.

Hoger energieverbruik

Ziet u op de energierekening een stijging in het energieverbruik? Mogelijk komt dit, doordat uw airco niet goed functioneert.

Slechte koeling en/of verwarming

Merkt u op dat uw airco minder goed koelt en/of verwarmt? In dit geval moet vaak het koudemiddel bijgevuld worden. Dit mag u zelf niet doen, laat dit daarom altijd over aan een van onze specialisten.

Airco maakt lawaai

Maakt uw airco meer geluid dan normaal? Dan is er waarschijnlijk een probleem met de motor of compressor. Een ratelend geluid is vaak het gevolg van een geblokkeerde ventilator. Een versleten kogellager is herkenbaar aan een krassend geluid, terwijl een borrelend geluid vaak het kenmerk is van een lekkende airco.

Wilt u een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt? Neem dan contact met ons op via de button of vul ons contactformulier in!

Wat houdt airco onderhoud in?

Een airco onderhoudsbeurt bestaat uit een aantal verschillende werkzaamheden. Zo controleren we onder andere of uw airco nog naar behoren functioneert, voeren we een volledige reiniging uit aan uw aircosysteem en vervangen we waar nodig versleten of defecte onderdelen, maar dat is niet alles. Hier een compleet overzicht van alle werkzaamheden die onze aircomonteurs uitvoeren:

  • Controleren of uw airco nog optimaal functioneert

  • Onderdelen vervangen indien nodig

  • Complete reiniging en controle van filters, airco-units, de compressor en de airco afvoer

  • Controleren, afstellen en testen van de regelapparatuur

  • Elektrische onderdelen nalopen

  • Overgebleven koudemiddel verwijderen uit de airco

  • Airco controleren op lekkages

  • Koudemiddel bijvullen

 

Airco onderhoud aan diverse aircomerken

Ons team van ervaren, vakbekwame aircomonteurs is gespecialiseerd in het uitvoeren van onderhoud aan aircosystemen van de volgende merken:

 

Wat voor onderhoud kunt u zelf uitvoeren?

Uw airco reinigen is een van de onderhoudstaken die u zelf regelmatig moet uitvoeren. Door alle filters grondig schoon te maken voorkomt u ophoping van stof en ander vuil. Laat andere onderhoudswerkzaamheden over aan onze aircomonteurs, deze zijn namelijk een stuk complexer. Het zelf bijvullen van koudemiddel is zelfs verboden.

Reparatie aan uw aircosysteem

Indien we tijdens de onderhoudsbeurt aan uw airco defecte of beschadigde onderdelen tegenkomen, repareren we dit direct voor u. We vervangen deze voor gloednieuwe onderdelen die we de installatie direct testen. Dankzij de 5 jaar garantie die we u geven op uw aircosysteem van Airco Domein, zijn de kosten voor de onderdelen de eerste 5 jaar volledig gedekt!

 

​Ons werkgebied

We zijn met ons ervaren team van aircomonteurs hoofdzakelijk werkzaam in de dorpen en steden van de provincie Flevoland. We leveren, installeren, onderhouden en repareren aircosystemen in Almere, Biddinghuizen, Dronten, Harderwijk, Lelystad, Swifterbant en Zeewolde. Onze diensten zijn in andere regio’s enkel op aanvraag beschikbaar.

Contact opnemen

Heeft u nog een vraag over het airco onderhoud of wilt u een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt? Neem dan contact met ons op via 0321-383060 of stuur een mail naar airco@aircodomein.nl. We beantwoorden graag uw vragen en maken een afspraak voor onderhoud aan uw airco!

bottom of page