top of page
airco domein_edited.jpg

Daikin airco

Uw woning verkoelen én verwarmen met een Daikin airco?

Wilt u het hele jaar door genieten van een aangename temperatuur in één of meerdere ruimtes van uw woning? Dan zijn airco’s van Daikin een uitstekende keuze. Airco’s van dit bekende merk zijn een combinatie van de beste prestaties en hoogste energierendement om een optimaal binnenklimaat te creëren. Om dit te behalen, hanteert Daikin strenge kwaliteitsnormen voor zowel de onderdelen als het productieproces. Met het vermogen om te verkoelen én te verwarmen, hun elegante designs die passen in ieder interieur en een energierendement van minimaal A+, zijn de geavanceerde, efficiënte airco’s van Daikin een plezier om in huis te hebben. Lees verder en kom alles te weten over de verschillende aircomodellen van Daikin.

Airco Domein: dé leverancier voor uw Daikin airco

Om optimaal te genieten van de vele voordelen van een Daikin airco, is het belangrijk dat u een airco aanschaft die past bij uw woonsituatie. Om u hier van te verzekeren, komen we vooraf bij u thuis langs om uw woonsituatie te bekijken. We voorzien u van advies en stellen een offerte op maat op voor uw woning. Wanneer u een Daikin airco bij ons aanschaft, krijgt u 5 jaar garantie en installeert een ervaren monteur de installatie.

 • 5 jaar garantie

 • Offerte op maat

 • Airco passend bij uw woonsituatie

 

 
 

Daikin split systeem airco’s

Alle airco’s van Daikin hebben een binnenunit en een buitenunit, ook wel split systeem airco’s genoemd. Een binnenunit is geschikt om één ruimte van uw woning te verkoelen of te verwarmen. Bij het verkoelen van een ruimte onttrekt de binnenunit warmte uit de lucht en voert dit vervolgens af via de buitenunit. Dit proces draait bij het verwarmen van een ruimte om. De buitenunit trekt warmte uit de buitenlucht, die de binnenunit in de ruimte verspreidt. Zelfs als het buiten vriest, levert de airco optimale verwarming. Alle aircosystemen van Daikin maken gebruik van het R-32 koelmiddel, ontwikkeld door het bedrijf zelf. Dit koelmiddel heeft een lager milieueffect dan traditionele koelmiddelen.

Om meerdere ruimtes in uw woning te voorzien van een prettig binnenklimaat, zijn de Multi-split buitendelen van Daikin een fijne optie. Op dit buitendeel sluit u tot wel 5 binnendelen aan.

Daikin binnenunits

De binnenunit van de Daikin airco installeren we in een ruimte bij u in huis. Dit onderdeel van de airco levert de geconditioneerde lucht in de ruimte waarin hij hangt. Alle binnenunits van dit merk zijn uitgerust met een WLAN-aansluiting. Hierdoor bestuurt u het aircosysteem niet alleen via de bijgeleverde afstandsbediening, maar ook via de Onecta app op uw mobiele apparaten.

Daikin Stylish.jpg

Daikin buitenunits

De buitenunit van de airco installeren we aan de buitenzijde van uw woning, op een plek waar hij het meest optimaal werkt en u hem het minste hoort. Dit onderdeel van de airco voert de warme lucht die de binnenunit uit de ruimte onttrekt naar buiten af en zuigt bij het verwarmen buitenlucht aan en verwarmt dit tot een bruikbare temperatuur.

Daikin airco buitenunit.png

Verschillende Daikin aircomodellen bij Airco Domein

Bij Airco Domein hebben we verschillende aircomodellen van het merk Daikin in het assortiment. Ieder model heeft meerdere uitvoeringen die onderling verschillen in prestaties op gebied van koelen en verwarmen. We lichten de verschillende modellen en uitvoeringen graag toe.

Wandmodellen

In ons assortiment hebben we 5 verschillende wandmodellen ieder met hun eigen unieke functies. Ook zijn er een aantal functies waar alle wandmodellen standaard mee zijn uitgerust. Deze hebben we voor u opgesomd:

 • Economy modus

 • Alleen ventileren

 • Automatische omschakeling koelen/verwarmen

 • Verticale autoswing

 • 5 ventilatorsnelheden

 • Luchtfilter

 • Infrarood afstandsbediening

 • Energiebesparende stand-bymodus

 • Power Modus

 • Storingsdiagnose

 • Automatische ventilatorsnelheid

 • Geurfilter titaniumapatiet

 • Besturing via Onecta app

 • Automatische herstart

Voor meer informatie over de functies verwijzen we u naar de brochure van Daikin. Vanaf pagina 7 t/m 15 vindt u alle wandmodellen met uitleg over de functies. Op pagina 21 staat het hele functieoverzicht van de airco’s. Een compleet overzicht van de specificaties per wandmodel vindt u op pagina 22 en 23.

Daikin Emura.png

Daikin Emura wandmodel

De Daikin Emura is een zeer energiezuinige airco met een A+++ energielabel bij zowel koelen als verwarmen. Bij het ontwerpen van model heeft Daikin de focus gelegd op comfort en gebruikerservaring voor het perfecte binnenklimaat. Het strakke, in het oog springende design en zijn verkrijgbaarheid in het mat kristalwit, zilver en matzwart maken dat de Emura past in ieder interieur.

 

Unieke functies

 • Coanda-effect

       De Daikin Emura is uitgerust met speciaal ontworpen lamellen die ervoor zorgen dat de               luchtstroom nauwkeuriger is en de temperatuurverdeling verbetert.

 • Heat Boost

       De Heat Boost van de Daikin Emura zorgt voor een snellere opwarming van de ruimte,                 zodra u de airco inschakelt. Fijn voor in de koude maanden!

 • Weektimer

       Deze functie geeft u de mogelijkheid om tot wel 4 timerinstellingen voor elke dag van de             week op te slaan.

 

Afmetingen in millimeter (hoogte x breedte x dikte)

305 x 900 x 212

 

Beschikbare uitvoeringen binnenunit (Onderling verschillen de uitvoeringen in specificaties)

FTXJ20, FTXJ25, FTXJ35, FTXJ42, FTXJ50

 

Beschikbare uitvoeringen buitenunit (Onderling verschillen de uitvoeringen in specificaties)

RXJ20, RXJ25, RXJ35, RXJ42, RXJ50

Daikin Stylish wandmodel

De Daikin Stylish, verkrijgbaar in de kleuren wit, zilver, zwart en zwarthout, is het meest compacte aircosysteem op de markt. De combinatie van deze compactheid en de afgeronde hoeken zorgen voor een onopvallend en ruimtebesparend design. Maar dit is niet het enige onderdeel waarin dit model excelleert. Bij zowel de koeling als verwarming van een ruimte heeft de Stylish het hoogst haalbare A+++ energielabel, waardoor u tegen een lage prijs geniet van een perfect binnenklimaat in de zomer én in de winter.   

 

Unieke functies

 • Intelligente thermische sensor

Deze sensor detecteert de oppervlaktetemperatuur van een ruimte door hem te verdelen in 64 vakjes. De rastersensor bepaalt de huidige temperatuur in de ruimte en zorgt vervolgens dat de lucht gelijkmatig verdeelt. Als de rastersensor hier klaar mee is, schakelt de airco over op een luchtstroompatroon die warme/koele lucht naar de juiste plek in de ruimte blaast.

 • Speciaal ontwikkelde ventilator

De speciaal ontwikkelde ventilator waar de Daikin Stylish mee is uitgerust, zorgt voor een optimale luchtstroom en een hoger rendement tegenover een lager geluidsniveau.

 • Flash Streamer techniek

De Flash Streamer techniek wekt door middel van elektronen een chemische reactie met luchtdeeltjes op, waardoor allergenen en nare geurtjes verdwijnen en de luchtkwaliteit verbetert.

 

Afmetingen in millimeter (hoogte x breedte x dikte)

295 x 798 x 189

 

Beschikbare uitvoeringen binnenunit (Onderling verschillen de uitvoeringen in specificaties)

FTXA20, FTXA25, FTXA35, FTXA42, FTXA50

 

Beschikbare uitvoeringen buitenunit (Onderling verschillen de uitvoeringen in specificaties)

RXA20, RXA25, RXA35, RXA42, RXA50

Daikin Stylish.jpg
Daikin Ururu Sarara.png

Daikin Ururu Sarara wandmodel

De Daikin Ururu Sarara is een van de beste airco wandmodellen als het aankomt op geavanceerde regelingen voor airconditioning. De 5 luchtbehandelingstechnieken van dit wandmodel vormen samen het ultieme comfort op het gebied van binnenklimaat. Verder zorgen de energiezuinige compressor en warmtewisselaar dat de Ururu Sarara bij het koelen én verwarmen van een ruimte voor een A+++ energielabel. Ook tijdens uw slaap geniet u ongestoord van dit model, dankzij de comfortabele slaapstand. Dit wandmodel is enkel verkrijgbaar in het wit.

 

Unieke functies

 • Ururu-bevochtiging

De Ururu-functie herstelt in de koude maanden het luchtvochtigheidsgehalte in de ruimte voor een consistente behaaglijkheid, zonder extra te verwarmen.

 • Sarara-ontvochtiging

De Sarara-functie zorgt zomers voor de afvoer van overmatig vocht met behoud van een stabiele temperatuur, zonder extra koeling.

 • 3-zonebewegingssensor

De 3-zonebewegingssensor kan 2 personen in een ruimte detecteren en op basis hiervan de luchtstroom naar een zone richten waar de 2 personen zich op dat moment niet bevinden.

 • Zelfreinigend paneel

Het zelfreinigend paneel reinigt volledig automatisch het filter van de Daikin airco.

 

Afmetingen in millimeter (hoogte x breedte x dikte)

295 x 798 x 372

 

Beschikbare uitvoeringen binnenunit (Onderling verschillen de uitvoeringen in specificaties)

FTXZ35, FTXZ35, FTXZ50

 

Beschikbare uitvoeringen buitenunit (Onderling verschillen de uitvoeringen in specificaties)

RXZ25, RXZ35, RXZ50

Daikin Perfera wandmodel

De Daikin Perfera zorgt 365 dagen per jaar voor een aangename temperatuur in uw leefomgeving, en dat tegen een laag stroomverbruik. Zowel bij het koelen als verwarmen heeft dit wandmodel een A+++ energielabel. Boven op deze uitstekende prestaties heeft de Perfera ook nog eens een nagenoeg geruisloze werking, dankzij de speciaal ontwikkelde ventilator. Deze ventilator zorgt voor een optimale luchtstroom en hoog rendement met een lager geluidsniveau. Maar niet alleen op het gebied van geluid is dit model onopvallend, dankzij het strakke design en de witte kleur past hij thuis in ieder interieur.

 

Unieke functies

 • 3D-luchtstroom

Via een knop op de afstandsbediening activeert u deze functie die ervoor zorgt dat de horizontale en verticale auto-swing combineren. Hierdoor bereikt de koele/warme luchtstroom zelfs in grote ruimtes de verste hoeken.

 • 2-zonebewegingssensor

Deze sensor zorgt ervoor dat de luchtstroom gericht is op een zone, anders dan waar iemand zich op dat moment in de ruimte bevindt. Als de sensor niemand in de ruimte detecteert, schakelt hij automatisch over op zijn energiezuinige modus.

 • Zilverfilter

Dit ingebouwde filter vangt allergenen en pollen op, zodat u constant geniet van zuivere lucht.

 

Afmetingen in millimeter (hoogte x breedte x dikte)

Maat 1: 295 x 778 x 272 (uitvoeringen FTXM20, FTXM25, FTXM35, FTXM42)

Maat 2: 299 x 998 x 292 (uitvoeringen FTXM50, FTXM60, FTXM71)

 

Beschikbare uitvoeringen binnenunit (Onderling verschillen de uitvoeringen in specificaties)

FTXM20, FTXM25, FTXM35, FTXM42, FTXM50, FTXM60, FTXM71

 

Beschikbare uitvoeringen buitenunit (Onderling verschillen de uitvoeringen in specificaties)

RXM20, RXM25, RXM35, RXM42, RXM50, RXM60, RXM71

Daikin Perfera wandmodel.png
Daikin Comfora.jpeg

Daikin Comfora wandmodel

De Daikin Comfora staat bekend om zijn stijlvolle en ruimtebesparende ontwerp dat in ieder interieur past. Dit model van Daikin zorgt het hele jaar door voor een aangenaam binnenklimaat en dat tegenover een laag energieverbruik. Met een A++ energielabel bij koelen én verwarmen, is de Comfora een absolute energietopper te noemen. Hij levert topprestaties in iedere ruimte en dat in bijna complete stilte. De Comfora heeft namelijk een geluidsniveau van slechts 20 Db(A). Dit wandmodel is enkel verkrijgbaar in het wit.

 

Unieke functies

 • Droogprogramma

Deze functie vermindert de luchtvochtigheid in de ruimte tot de juiste waarde, zonder schommelingen in de kamertemperatuur te veroorzaken.

 • Verticale auto-swing

Bij het inschakelen van deze functie bewegen de uitblaaslamellen automatisch verticaal, waardoor er een gelijkmatige verticale luchtstroom ontstaat die zorgt voor een fijne temperatuurverdeling in de ruimte.

 • Horizontale auto-swing

Bij het inschakelen van de horizontale auto-swing, bewegen de uitblaaslamellen op een horizontale wijze om te zorgen voor een gelijkmatige horizontale luchtstroom en prettige temperatuurverdeling in de ruimte.

 • Zilverfilter

Dit filter vangt allergenen en pollen op, zodat u altijd geniet van zuivere lucht.

 

Afmetingen in millimeter (hoogte x breedte x dikte)

Maat 1: 286 x 770 x 225 (uitvoeringen FTXP20, FTXP25, FTXP35)

Maat 2: 295 x 990 x 263 (uitvoeringen FTXP50, FTXP60, FTXP71)

 

Beschikbare uitvoeringen binnenunit (Onderling verschillen de uitvoeringen in specificaties)

FTXP20, FTXP25, FTXP35, FTXP50, FTXP60, FTXP71

 

Beschikbare uitvoeringen buitenunit (Onderling verschillen de uitvoeringen in specificaties)

RXP20, RXP25, RXP35, RXP50, RXP60, RXP71

Vloermodellen

Bij Airco Domein bieden we één Daikin airco vloermodel aan. Dit vloermodel heeft de volgende fijne functies:

 • Economy Modus

 • Nachtmodus

 • POWER-modus

 • Extra stilfunctie buitendeel

 • 5 ventilatorsnelheden

 • Luchtfilter

 • Automatische herstart

 • Energiebesparende stand-bymodus

 • Alleen ventileren

 • Automatische omschakeling koelen/verwarmen

 • Automatische ventilatorsnelheid

 • Geurfilter titaniumapatiet

 • Infrarood afstandsbediening

 • Storingsdiagnose

Meer informatie over dit vloermodel vindt u in de brochure van Daikin. Op pagina 16 en 17 krijgt u meer uitleg over het vloermodel. Op pagina 21 staat een uitgebreid functieoverzicht en op pagina 23 vindt u alle specificaties.

Daikin Perfera vloermodel.png

Daikin Perfera vloermodel

De Daikin Perfera is de ideale keuze als u een airco laag bij de grond wilt. Dit vloermodel van Daikin heeft een strak, onopvallend ontwerp dat past in ieder interieur. De Perfera kan op de vloer, aan de wand of deels in de wand geïntegreerd. Door zijn compacte formaat past hij zelfs onder een raam. Met dit vloermodel geniet u het hele jaar lang van een fijn binnenklimaat. Koel in de zomer, warm in de winter en dat tegen een lage prijs. De Perfera is namelijk enorm energiezuinig, wat perfect weerspiegelt wordt door zijn minimale A++ energielabel. De Flash Streamer techniek en het zilverfilter waarmee dit model is uitgerust, halen pollen en allergenen uit de lucht, waardoor u iedere dag geniet van zuivere lucht in huis. Dit model is enkel verkrijgbaar in het wit.

 

Unieke functies

 • 3D-luchtstroom

Met één druk op de knop van uw afstandsbediening activeert u deze functie. De horizontale en de verticale auto-swing combineren, waardoor de warme/koele luchtstroom zelfs de verste hoeken van grote ruimtes bereikt.

 • Dubbele luchtstroom

Het Perfera vloermodel heeft een dubbele luchtstroom, wat betekent dat de lucht zowel naar boven als naar beneden gericht wordt. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van koele/warme lucht. In de wintermaanden heeft u dus geen last van koude voeten!

 • Heat Boost

De Heat Boost zorgt ervoor dat de ruimte enorm snel opwarmt, zodra u de airco aanzet.

 

Afmetingen in millimeter (hoogte x breedte x dikte)

600 x 750 x 238

 

Beschikbare uitvoeringen binnenunit (Onderling verschillen de uitvoeringen in specificaties)

FVXM25, FVXM35, FVXM50

 

Beschikbare uitvoeringen buitenunit (Onderling verschillen de uitvoeringen in specificaties)

RXM25, RXM35, RXM50

Compatibiliteit voor Multi-splitsystemen

Alle bovengenoemde aircosystemen van Daikin (met uitzondering van de Daikin Ururu Sarara) zijn compatibel met een Daikin Multi-split buitendeel. Op Multi-split buitendelen van Daikin sluit u tot wel 5 binnenunits aan. Dit brengt een aantal grote voordelen met zich mee die we graag voor u op een rijtje zetten:

 • Ruimte besparing: in plaats van twee, drie of zelfs meer buitenunits rondom uw huis, plaatsen we er nu slechts één.

 • Eenvoudiger: de Multi-split buitendelen zijn eenvoudiger qua installatie, bedrading, afvoer en onderhoud.

 • Energiebesparend: de Multi-split buitendelen zijn zuiniger en gaan efficiënter om met energie.

 • Stille werking: één Multi-split buitendeel is veel stiller dan twee of meer buitendelen. De Multi-split beschikt zelfs over een nachtmodus die het geluidsniveau met 3 dB(A) verlaagt.

De volgende Multi-split buitendelen hebben we in ons assortiment:

 • 2MXM40

 • 2MXM50

 • 2MXM68

 • 3MXM40

 • 3MXM52

 • 3MXM68

 • 4MXM68

 • 4MXM80

 • 5MXM90

Meer informatie over het Multi-split buitendeel en de specificaties hiervan, vindt u in de brochure van Daikin vanaf pagina 24 t/m 29.

Ons werkgebied

Bij Airco Domein zijn we veelal werkzaam in steden en plaatsen van de provincie Flevoland. Onze ervaren monteurs staan klaar om uw airco te installeren in Almere, Lelystad, Dronten, Zeewolde, Swifterbant, Biddinghuizen en Harderwijk. Woont u buiten deze regio? Vraag het dan bij ons aan!

Contact opnemen

Heeft u een vraag over de airco’s van Daikin of over onze installatieservice? Aarzel niet en neem contact met ons op via 0321-383060 of een stuur een mail naar airco@aircodomein.nl. We helpen u graag verder!

bottom of page