top of page
airco domein_edited.jpg

Single split airco

Wat is een single split airco?

Wilt u één ruimte in uw woning of pand voorzien van airconditioning? Dan is een energiezuinige single split airco een uitstekende keuze. Dit is een aircosysteem dat bestaat uit één binnenunit en één buitenunit die uw ruimte voorzien van koele én warme lucht. Zo geniet u 365 dagen per jaar van een optimaal binnenklimaat. We vertellen u graag alles wat u moet weten over de single split airco en zoeken samen met u een model dat perfect aansluit op uw woonsituatie en wensen!

Binnenunit

De binnenunit van het single split aircosysteem monteren we in de gewenste ruimte van uw woning, zoals de slaapkamer. Dit onderdeel is verkrijgbaar in verschillende modellen: wandmodellen, vloermodellen en cassette modellen. Dankzij hun strakke, minimalistische design passen ze in ieder interieur zonder dat ze opvallen.

Buitenunit

De buitenunit is het deel van de single split airco die we aan de buitenzijde van uw woning monteren en via koelleidingen in leidinggoot aansluiten op de binnenunit. Bij de montage van de buitenunit zoeken we altijd een plek uit waar hij niet opvalt, maar tegelijkertijd wel optimale prestaties behaalt.

Koelen én verwarmen met een single split airco

Met de energiezuinige single split airco’s uit ons assortiment geniet u niet alleen van verfrissende koele lucht op warme zomerdagen, maar ook van warme lucht in de koude wintermaanden en dat tegen een laag verbruik. Hedendaagse airco’s zijn namelijk ontworpen om te koelen en verwarmen. Hoe dit precies werkt leggen we graag aan u uit.
 

Hoe koelt en verwarmt een single split airco precies?

Als een airco een ruimte koelt, onttrekt hij warmte uit de ruimte en blaast hij dit vervolgens over koele vloeistof in de binnenunit. Dit koelmiddel absorbeert de warmte uit de lucht, waardoor de lucht afkoelt. Vervolgens blaast de binnenunit deze koele lucht weer de ruimte in en pompt hij het opgewarmde koelmiddel naar de buitenunit, die het afgeeft aan de buitenlucht.

Bij het verwarmen van een ruimte draait dit proces om en dat werkt als volgt: de buitenunit onttrekt warmte-energie uit de buitenlucht en vervoert deze naar de binnenunit. De binnenunit verspreid deze warme lucht vervolgens door de ruimte. Dit is zelfs mogelijk bij temperaturen ver onder het vriespunt.

Wilt u meer weten over verwarmen met een energiezuinige airco en waarom dit voordeliger is dan de klassieke centrale verwarming? Lees dan ons blog hierover via de button!

Single split of multi split airco; wat is de beste keuze voor u?

Een single split airco bestaat uit één binnenunit die één ruimte in uw woning koelt of verwarmt. Wilt u meer ruimtes in uw huis voorzien van airconditioning? Kies dan voor de multi split airco. Met dit systeem sluit u tot wel 4 binnenunits aan op één buitenunit en voorziet u meerdere ruimtes van koeling en verwarming. Doordat u slechts één buitenunit nodig hebt, bespaart u niet alleen veel ruimte aan de buitenzijde van uw woning, maar ook energiekosten.

Single split airco kopen bij Airco Domein

Om optimaal te genieten van alle voordelen die een single split airco biedt, is het van belang dat u het juiste aircosysteem koopt. Daarom komen onze aircospecialisten bij u thuis langs. Op basis van uw woonsituatie en wensen maken we een passende offerte en adviseren we u welke single split airco de beste keuze is voor u. Als aircoleverancier zetten we graag dit stapje extra om u te verzekeren dat u de juiste airco aanschaft en hier jarenlang optimaal van geniet. Daarbovenop is uw single split airco standaard voorzien van 5 jaar garantie en installatie door onze monteurs.

Single split airco’s van topmerken

Bij Airco Domein willen we u als klant de hoogste kwaliteit garanderen. Daarom bieden we alleen single split airco’s van de volgende gerenommeerde topmerken aan:

Airco domein: meer dan alleen een aircoleverancier

Bij Airco Domein leveren en installeren we niet alleen uw aircosysteem, maar voeren we ook onderhoud en reparaties uit.

Onderhoud

Tijdig onderhoud, uitgevoerd door vakkundige monteurs, is essentieel om jarenlang te genieten van optimale airconditioning. Een onderhoudsbeurt omvat een volledige controle van het single split aircosysteem, schoonmaken van luchtfilters en vervangen van beschadigde of kapotte onderdelen.

Reparatie

Functioneert uw airco slecht of zelfs helemaal niet meer? Geen zorgen, onze aircomonteurs komen zo snel mogelijk bij u thuis langs en voeren de nodige reparaties uit, zodat u weer geniet van optimale airconditioning!

Ons werkgebied

Airco Domein is dé airco expert in het leveren, installeren, onderhouden en repareren van aircosystemen in de provincie Flevoland. Ons vakkundige team van ervaren STEK-gecertificeerde aircomonteurs is werkzaam in Almere, Biddinghuizen, Dronten, Harderwijk, Lelystad, Swifterbant en Zeewolde. In andere regio’s zijn we enkel werkzaam op aanvraag.

Contact opnemen

Heeft u een vraag over de single split airco of wilt u meer weten over onze service? Neem gerust contact met ons op via 0321-383060 of stuur een mail naar airco@aircodomein.nl. We beantwoorden graag uw vragen!

bottom of page