top of page
airco domein_edited.jpg

Airco vloermodel

Wat is een airco vloermodel?

Heeft u in uw woning of pand geen ruimte voor een wandmodel, maar wilt u toch genieten van een prettig binnenklimaat? Vloermodel airco’s zijn ideaal voor ruimtes met weinig verticale muren. Dit type airco is op de vloer te plaatsen, maar ook een stukje boven de grond aan een wand. Ze hebben een compact en elegant design, waardoor ze niet opvallen en nooit in de weg staan. Verder zijn ze eenvoudig te bedienen via de bijgeleverde afstandsbediening, hebben ze een enorm laag geluidsniveau en zijn ze uitgerust met allerlei handige functies. In ons assortiment vindt u enkel split systeem airco, wat betekent dat ieder vloermodel uit een binnen- en een buitenunit bestaat.

Binnenunit

De binnenunit installeren we in uw woning. Bij het koelen onttrekt de binnenunit warme lucht uit de ruimte en verspreidt het gekoelde lucht. Bij het verwarmen blaast hij warme lucht de ruimte in. De hoogwaardige binnenunits in ons assortiment hebben compacte en moderne designs, waardoor ze nauwelijks ruimte in beslag nemen en aansluiten bij ieder interieur.  

Buitenunit

De buitenunit monteren we aan de buitenzijde van uw woning op een plek waar hij voldoende buitenlucht aan kan trekken, zonder hinder. Het dak, aan de buitenmuur of de grond zijn voorbeelden van goede installatieplekken. Dit deel van het aircosysteem draagt bij het koelen van een ruimte de taak om warme lucht naar buiten af te voeren en gekoelde lucht naar de binnenunit te leiden. Bij het verwarmen van een ruimte trekt de buitenunit warmte-energie uit de buitenlucht en voert hij dit door naar de binnenunit. Dit is zelfs mogelijk als het vriest.

Vloermodel aansluiten op een multi-split systeem

De meeste vloermodellen in ons assortiment zijn compatibel met een multi-split systeem. Een multi-split systeem maakt het mogelijk meerdere binnenunits aan te sluiten op één buitenunit. Controleer in de productomschrijving altijd of uw gewenste vloermodel toepasbaar is in een multi-split systeem of vraag het na bij een van onze aircospecialisten.

De voordelen van een airco vloermodel

Vloermodellen hebben een aantal grote voordelen die we graag met u delen. Allereerst zijn ze makkelijk te plaatsen in ruimtes waar de beschikbare ruimte beperkt is, zoals een zolder. Het vloermodel installeert u namelijk op verschillende manieren: laag aan de wand, deels ingewerkt in een muur, onder een raam, in een nis of gewoon op de vloer. Verder hebben vloermodellen een dubbele luchtstroom, wat wil zeggen dat er lucht uit de onder- en bovenkant van de airco komt. Zo ontstaat er een prettig binnenklimaat en heeft u in de winter geen last van koude voeten.

Duurzame werking tegenover hoge prestaties

Alle vloermodellen in ons assortiment zijn lucht/lucht warmtepompen, wat betekent dat ze kunnen koelen én verwarmen. Ze zijn enorm energiezuinig en hebben een geluidsniveau van slechts 19 dB(A), waardoor ze nauwelijks hoorbaar zijn. De temperatuur en alle unieke functies van het vloermodel bedient u gemakkelijk via de bijgeleverde afstandsbediening en bij sommige modellen zelfs via een app op uw mobiel.

  • Makkelijk te plaatsen

  • Koelen én verwarmen

  • Hoge prestaties, laag verbruik

Airco Domein: dé leverancier voor uw vloermodel airco

Wilt u uw woning met een vloermodel airco voorzien van een aangenaam binnenklimaat? Bij Airco Domein helpen we u met onze expertise graag verder! We vinden het enorm belangrijk dat u een airco aanschaft die past bij uw woonsituatie, daarom komen we eerst bij u thuis langs. Op basis van uw woonsituatie en wensen stellen we een passende offerte op en adviseren we u welk vloermodel voor u de beste keuze is. We zitten als aircospecialist graag dit stapje extra, zodat u jarenlang optimaal geniet van alle voordelen die een vloermodel airco te bieden heeft. Daarnaast geven we standaard 5 jaar garantie op uw aircosysteem en komen we hem bij u thuis installeren.

Onze aircomerken

Bij Airco Domein hebben we topkwaliteit vloermodel airco’s van de volgende gerenommeerde merken:

Installatie, onderhoud en reparatie, daar helpen we u graag bij

Bij Airco Domein verkopen we niet alleen aircosystemen, maar hebben we ook een ervaren team ervaren aircomonteurs die de volgende diensten uitvoeren:

Installatie

Onze aircomonteurs komen bij u thuis langs en installeren uw aangeschafte aircosysteem. Ze voeren ook de benodigde elektrotechniekwerkzaamheden uit als dit nodig is, zoals het aanmaken van een nieuwe groep in uw meterkast.

Onderhoud

Het is van belang dat u iedere 2 á 3 jaar onderhoud laat plegen aan uw aircosysteem. Onze aircospecialist reinigt onder andere de filters, vult het koudemiddel bij en controleert of de airco nog naar behoren functioneert. Hiermee voorkomt u versleten en/of defecte onderdelen en geniet u jarenlang van een prettig binnenklimaat.

Reparatie

Helaas komt het soms voor dat een airco plotseling slechter werkt of zelfs defect is. Onze aircomonteurs komen in dit geval zo snel mogelijk bij u langs om het probleem te verhelpen.

Ons werkgebied

Ons team helpt u graag bij het installeren, onderhouden en repareren van uw airco in de dorpen en steden van de provincie Flevoland. We zijn werkzaam in Almere, Biddinghuizen, Dronten, Harderwijk, Lelystad, Swifterbant en Zeewolde. In andere regio’s zijn onze diensten enkel beschikbaar op aanvraag.

Contact opnemen

Heeft u nog een vraag over de airco vloermodellen of wilt u een afspraak maken voor onderhoud of reparatie aan uw airco? Neem gerust contact met ons op via 0321-383060 of een stuur een mail naar airco@aircodomein.nl. We helpen u graag verder!

bottom of page