top of page
airco domein_edited.jpg

Airco wandmodel

Wat is een airco wandmodel?

Wilt u het hele jaar controle hebben over de temperatuur in uw woning of pand? Dan is een wandmodel airco een goede keuze. Wandmodellen zijn over het algemeen een erg populaire keuze voor woningen en appartementen, maar ook voor kantoren en winkels, vanwege de eenvoudige installatie en het compacte design. Ze zijn daarnaast erg eenvoudig te bedienen, hebben een zeer duurzame werking en zijn nagenoeg geruisloos. Bij Airco Domein hebben we in ons assortiment hoogwaardige split systeem airco’s, wat wil zeggen dat de wandmodel airco uit twee delen bestaat: de binnenunit die we aan een wand in uw woning bevestigen en de buitenunit die we aan de buitenzijde van uw woning plaatsen.

Binnenunit wandmodel

We monteren dit deel van het aircosysteem aan een geschikte wand in uw woning. De meeste modellen van de hoogwaardige merken in ons assortiment hebben een elegant, strak design, waardoor ze naadloos in uw interieur passen. De binnenunit haalt bij het koelen van een ruimte warmte uit de lucht en verspreidt tegelijkertijd koele lucht. Bij het verwarmen van een ruimte verspreidt de binnenunit de warme lucht die hij krijgt van de buitenunit.

Single split wandmodel SRK-ZS (002).jpg

Buitenunit wandmodel

We installeren de buitenunit aan de buitenzijde van uw woning. Dit kan op het dak, aan de muur of op de grond zijn, zolang hij maar voldoende buitenlucht kan onttrekken. De buitenunit voert bij het koelen de warme lucht naar buiten af en stuurt gekoelde lucht terug naar de binnenunit. Bij het verwarmen van een ruimte is dit deel verantwoordelijk voor het onttrekken van warmte-energie uit de buitenlucht. Dit is zelfs mogelijk als het buiten vriest.

Single split wandmodel SRK-ZS - bijgeknipt.jpg

Wandmodel aansluiten op een multi-split systeem

De meeste wandmodellen zijn compatibel met multi-split aircosystemen. Een multi-split aircosysteem is een speciaal type buitenunit waar meerdere binnenunits op aangesloten kunnen worden. Zo hoeft u niet drie verschillende buitenunits te plaatsen voor drie verschillende binnenunits.

De voordelen van een wandmodel airco

Een wandmodel airco brengt een aantal mooie voordelen met zich mee, ten opzichte van bijvoorbeeld vloermodellen of complete inbouwsystemen. Zo is de installatie van een wandmodel erg eenvoudig, waardoor er geen grote bouwkundige veranderingen in uw woning plaatsvinden. Wandmodellen hebben daarnaast erg moderne designs, waardoor ze in ieder interieur thuis passen.  

Top prestaties en handige functies

Het wandmodel heeft niet alleen uiterlijke voordelen, dit type airco levert namelijk hoge prestaties tegen een laag energieverbruik. De wandmodel airco’s in ons assortiment zijn allemaal lucht/lucht warmtepompen, wat wil zeggen dat ze een ruimte kunnen koelen én verwarmen. U geniet met een wandmodel dus niet alleen van een koele binnentemperatuur in de zomermaanden, maar ook van comfortabele warmte in de wintermaanden en dat nagenoeg geruisloos. De wandmodellen hebben namelijk een gemiddeld geluidsniveau van slechts 19 dB(A). Verder zijn ze allemaal te besturen via een bijgeleverde afstandsbediening en sommige zelfs via een app op uw telefoon. De wandmodellen beschikken daarnaast allemaal over hun eigen unieke functies, zoals bewegingssensoren, timers en nog veel meer.

  • Moderne designs

  • Geruisloze werking

  • Koelen én verwarmen

Airco wandmodel kopen bij Airco Domein

Een airco wandmodel kopen, zodat u 365 dagen per jaar geniet van een aangenaam binnenklimaat? Doe het bij Airco Domein! Voordat u een airco aanschaft, komen we bij u thuis langs om een goed beeld te krijgen van uw woonsituatie en wensen. Op basis hiervan stellen we een passende offerte op en adviseren we u welk wandmodel airco het beste past bij uw situatie. Zo zetten wij dat stapje extra om u te verzekeren van een aircosysteem waar u jaren plezier van heeft. Daar bovenop krijgt u ook nog 5 jaar garantie en komen we het aircosysteem bij u thuis installeren.

Onze merken

We hebben in ons assortiment hoogwaardige wandmodel airco’s van de volgende merken:

Onze diensten

Bij Airco Domein hebben we een team van ervaren STEK-gecertificeerde monteurs die u verder helpen bij de volgende diensten:

Installatie

Onderhoud

Na aankoop van uw wandmodel airco bij Airco Domein, komt een van onze vakkundige aircomonteurs hem bij u thuis installeren. Mocht het nodig zijn, voeren onze monteurs ook de benodigde elektrotechniekwerkzaamheden uit.

Om jaren te genieten van optimale airconditioning, is het belangrijk dat u elke 2 á 3 jaar onderhoud laat plegen aan uw wandmodel airco. Tijdens een onderhoudsbeurt voeren monteurs onder andere werkzaamheden uit, zoals het reinigen van filters, het bijvullen van koudemiddel en het eventueel vervangen van versleten onderdelen.

Reparatie

Heeft u last van een slechtwerkende of zelfs defecte airco? Dan komen onze reparateurs op afspraak bij u thuis langs. Of het nu gaat om een verstopte waterafvoer, vuile filters of een kapotte ventilator maakt niet uit, we vinden een passende oplossing voor het probleem. Zo geniet u zo snel mogelijk weer van een aangenaam binnenklimaat.

Ons werkgebied

Ons werkgebied strekt zich over de provincie Flevoland. Onze monteurs installeren, onderhouden en repareren aircosystemen in Almere, Biddinghuizen, Dronten, Harderwijk, Lelystad, Swifterbant en Zeewolde. We leveren in andere regio’s enkel op aanvraag.

Contact opnemen

Heeft u nog een vraag over de wandmodellen of wilt u een afspraak maken voor onderhoud of een reparatie? Neem gerust contact met ons op via 0321-383060 of een stuur een mail naar airco@aircodomein.nl. We beantwoorden graag uw vragen!

bottom of page