top of page

Bespaar met een energiezuinige airco

Met de stijgende energie- en gasprijzen is iedereen op zoek naar een manier om geld te besparen. De een zet in de winter de thermostaat een paar graden lager, de ander probeert het huis in de zomer koel te houden door de gordijnen dicht te doen. Wat veel mensen echter niet weten is dat een energiezuinige airco een van de beste manieren is om op de rekeningen te besparen. In ons assortiment hebben we veel airco’s die naast het koel houden van uw woning in de zomer, in de winter uw woning warm maken en dat tegen lagere verbruikskosten dan de traditionele cv-ketel. We vertellen u graag meer over onze energiezuinige airco’s en hun vermogen om ruimtes te verwarmen.

Voordelen van een energiezuinige airco

Bij Aircodomein verkopen we airco’s van de hoogwaardige merken Daikin, Panasonic en Mitsubishi Heavy Industries met energie labels A+++, A++ en A+. Het plaatsen van een energiezuinige airco in uw woning brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet:

 • Energiebesparing: Onze energiezuinige airco’s zijn erg laag in energieverbruik, waardoor u jaarlijks flink bespaart op de energierekening. Met de steeds hoger wordende prijzen is dit een groot gewin voor uw portemonnee.

 

 • Weinig geluid: Energiezuinige airco’s bieden een akoestisch comfort. Ze zijn erg stil, waardoor ze geschikt zijn voor iedere ruimte in uw huis, zelfs in de slaapkamer. Met een geluidsniveau van ongeveer 20 decibel heeft u er vrijwel geen last van.

 

 • Schone lucht: De airco’s bevatten hoge kwaliteit luchtfilters die ervoor zorgen dat de lucht in uw woning altijd schoon en zuiver is. Vooral voor mensen met longklachten of allergieën is dit erg prettig.
   

 • Milieuvriendelijk: De energiezuinige airco’s in ons assortiment hebben allemaal een erg milieuvriendelijke werking. Nu verduurzaming een van de topprioriteiten is in de wereld, is het fijn om te weten dat uw airco hieraan bijdraagt.

Verwarmen met een airco

De airco’s in ons assortiment zijn lucht-lucht warmtepompen, waardoor ze niet alleen verkoelen, maar ook kunnen verwarmen. Een lucht-lucht-warmtepomp verwarmd uw woning als volgt; de buitenunit van de airco vervoert warmte die het uit de buitenlucht haalt door naar de binnenunit, vanuit waar het in de ruimte van uw woning verspreidt. Een airco behaalt daardoor een rendement tot wel 400%, terwijl een cv-ketel tot maximaal 96% komt. Daarnaast verbruikt een airconditioner 3,5 KW met een energielabel A++, bij het verkoelen of verwarmen zo’n 1300 watt stroom per uur. Dit is veel lager dan een elektrisch verwarmingselement van 3.5 KW, die al snel 3500 watt stroom per uur verbruikt. Een groot verschil dus. Het is wel belangrijk te onthouden dat u voor het verwarmen van een volledige woning meerdere binnenunits aan moet schaffen. 2 á 3 binnenunits zijn aan te sluiten op één buitenunit. Voor meer binnenunits is het verstandig een extra buitenunit te kopen.

Waarom is een airco zuiniger met verwarmen?

In het merendeel van het stookseizoen is het verwarmen van uw woning door middel van een airco goedkoper dan de gas gekookte HR cv-ketel, behalve als de temperatuur zakt onder de 15 graden Celsius. Een airco hoeft namelijk de warmte niet op te wekken, maar haalt het uit de buitenlucht. Het rendement van een airco drukken we uit in de zogeheten COP waarde (Coëfficiënt Of Performance). Hoe hoger deze waarde is, hoe hoger het rendement en hoe lager het energieverbruik van de airco. Heeft uw airco bijvoorbeeld een COP van 4, dan verbruikt hij 25% elektriciteit om 100% warmte te produceren. In andere woorden; 1 kWh stroom levert u 4 kWh aan warmte op.

Energiezuinige airco’s in ons assortiment

Bij Airco Domein hebben we een groot aantal energiezuinige airco’s in ons assortiment die zowel verkoelen als verwarmen. Met airco’s van merken als Daikin, Panasonic en Mitsubishi Heavy Industries weet u zeker dat u een airconditioner van hoge kwaliteit koopt. Bekijk ons assortiment en vraag vandaag nog een offerte aan voor uw energiezuinige airco.

Tips voor zuinig gebruik van uw airco

We hebben voor u nog een aantal tips hoe u uw airco zo zuinig mogelijk gebruikt. Volg deze tips op, zodat u geniet van een aangename temperatuur in huis en optimaal bespaart op het verbruik van de airconditioning.

 1. Zorg dat uw ramen overdag dicht zijnen dat u ze eventueel afdekt met zonnewering of gordijnen, zodat uw woning niet snel opwarmt door de zon. Hierdoor blijft het in huis koel en hoeft u de airco alleen aan te zetten als het echt nodig is.

 2. Heeft u meerdere binnenunits? Zet dan alleen de binnenunit aan in de ruimte waar u op dat moment bent, zodat de airco geen ruimtes koelt waar niemand is.

 3. Stel de airco in de zomer slechts een paar graden lager in dan de temperatuur buiten. Dit kleine verschil voelt vaak al aangenaam aan en kost minder stroom dan het verkoelen tot een veel lagere temperatuur.

 4. Voor een efficiënte werking van de buitenunit, is het belangrijk dat u hem regelmatig schoonmaakt. Want hoe efficiënter uw airco werkt, hoe minder hij verbruikt aan stroom om de gewenste temperatuur te verzorgen.

 5. Het combineren van uw split-airco met een ventilator is een makkelijke manier om de koude lucht van de airco snel te laten verspreiden en nog een paar graden koeler te maken. Uw airco hoeft op deze manier minder te koelen, wat u geld bespaart.

Ons werkgebied

Airco Domein is hoofdzakelijk werkzaam in de provincie Flevoland. Ons team van vakmensen installeert topkwaliteit airco’s in Almere, Lelystad, Dronten, Swifterbant, Zeewolde, Harderwijk en Biddinghuizen. Woont u buiten deze regio? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen met u naar de mogelijkheden.

Contact opnemen

Heeft u een vraag over het verwarmen met een airco of over het installeren van meerdere binnenunits? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0321-383060 of een stuur een mail naar airco@aircodomein.nl. We beantwoorden graag al uw vragen!

bottom of page